Cukr a čokoláda v Národním technickém muzeu

Cukr a čokoláda v Národním technickém muzeu

Termín: 20.11.2025 od 09:00 31.12.2029 do 18:00
Vstupné:

80–290 Kč

20lis - 31pro celý den

Žánr: historieprohlídkavzdělávací


Expozice Cukr a čokoláda v Národním technickém muzeu je věnována historii významných průmyslových odvětví u nás – cukrovarnictví a výrobě čokolády.

Centrem expozice je unikátní model cukrovaru na zpracování řepy v měřítku 1:10, který muzeum získalo v roce 1910 a který se stal první sbírkovým předmětem muzea.

Cukr byl pro Československo strategickou komoditou, která měla politický vliv, a proto se mu také říkalo "bílé zlato". Cukrovarníci také od počátku podporovali naše technické muzeum a měli zásadní podíl na jeho založení v roce 1908.

Kultura v dosahu Akce v MČ Praha 7

Podobné akce